Hrnek s fixy pro kreativní výtvory vašich dětí.

Jedna barva někdy může být nuda, o tom není pochyb. A přes to, že bílý porcelán může v interiéru působit vkusně a jemně a budí dojem, že na něm nelze nic vylepšovat, opak může být pravdou…

S fixy na porcelán můžete své porcelánové nádobí dovézt ke své vlastní dokonalosti. Dodat každému kousku to, co mu schází a vložit do toho své srdce. Vznikne Vám tak nejen originální kuchyňský doplněk, ale i něco, k čemu budete mít speciální citové pouto.

Fixy ale samozřejmě neocení pouze dospělí. Skvěle se s nimi vyřádí i děti, které tak mohou trénovat svoji kreativitu i motoriku. A když jim pak takový porcelánový hrníček schováte až do dospělosti, bude z toho nádherná vzpomínka, které se nebudou chtít nikdy vzdát.

Své schopnosti a dovednosti si můžete nejprve vyzkoušet na čistě bílém hrníčku z porcelánu, který Vám dorazí společně s fixy. Ty jsou vhodné pro děti od 3 let a při jejich užívání je nutné se vyhnout oblasti úst. V balíčku najdete 5 fix na bázi vody – žlutou, červenou, zelenou, modrou a černou. Neobsahují laktózu, parabeny ani gluten. Díky širší špičce jsou fixky vhodné nejen pro školáky, ale i pro menší děti. Skvěle přilnou k čistému povrchu jako je porcelán, sklo či keramika. Po malování stačí daný kousek nádobí odložit na 4 hodiny, aby se vysušil a následně jej vložit do nepředehřáté trouby. Tu pak stačí nastavit na 160° po dobu 90 minut. Po této době zbývá už jen troubu vypnout a výtvarné dílo zde nechat vychladnout. Po tomto celém procesu nám vznikne vytvrzený předmět, jenž je odolný vůči vodě a smí se umývat i v myčce.

IMG_1063 1

A že nevíte, co na takový hrníček nakreslit? Máme pro Vás malý tip! Skvělou inspirací pro Vás mohou být například roční období. K jaru se například skvěle hodí obyčejné květiny, jednoduché tulipány, motýlci, mráčky, včelky nebo třeba i Velikonoční vajíčka. Léto je podobné jako jaro, i přes to ale jde vymyslet motiv více typický pro toto období a to: sluníčko, berušky, lodička… Na podzim se nám snad každému vybaví červený javorový list, hrníček čaje či houby. My k tomu můžeme navíc doplnit ježka, hrušky nebo oranžovou dýni. Ohledně posledního ročního období je to nejjednodušší. Každému hrníčku budou slušet jednoduché vločky, roztomilý sněhulák, vánoční stromeček, malý andělíček či hvězda.

Hrníček s popisovači je zkrátka vhodný pro každého, kdo rád tvoří, je kreativní duše nebo například pro maminky s dětmi, které potřebují zabavit své malé ratolesti při deštivém dni. Pojmout lze i jako dárek. Ať už k Vánocům, k narozeninám či jen tak. Věnovat lze babičce, dědovi i tátovi. Zkrátka komukoliv, komu chcete nechat specifickou vzpomínku na Vás ve formě předmětu. Protože každý ví, že dárky, s kterými si dá člověk práci, jsou přesně ty dárky, jenž mají největší úspěch. Poněvadž jdou přímo od srdce. A Vámi obdarovaný blízký už nikdy nebude chtít pít z ničeho jiného.

Inspiraci k hravému kreslení jde ale najít kdekoliv. Zaměřit se můžete například na oblíbené seriály, filmy nebo zvířata. Využít ve Vaší tvorbě lze i abstraktní umění nebo oblíbený citát. Možností je zkrátka spoustu a hravě Vám s nimi může vypomoct vynález dnešní doby – internet. Stačí si do vyhledávače zadat např.: „letní motivy“ a vyjede Vám spousta obrázků. Od těch jednodušších až po ty složitější. Tak hurá do toho!