Porcelán je ideálním materiálem pro výrobu nádobí

Jídelní soupravu má jistě doma každý z nás - několik druhů talířů, hrnků a šálků s podšálky, konviček, a mnoho dalšího. Většina z nás má doma jídelní soupravu, někteří i snídaňovou.

Zejména ve chvíli, kdy jsme častými hostiteli, či dokonce provozujete bistro, restauraci či kavárnu, zakládáme si na tom, aby jídelní soupravy byly kvalitní, měli dlouhou životnost a působily uceleně a elegantně. Porcelán je materiálem používaným již po staletí, a to z mnoha důvodů. 

Velká odolnost a trvanlivost 

Porcelán odolný a trvanlivý, což znamená, že vydrží dlouho bez poškození nebo opotřebení, pokud se o něj pečlivě staráte. A starost o porcelán není nijak náročná. Umývat ho můžete běžnými mycími prostředky nebo dát do myčky. 

 

  • Příjemný vzhled

 

Porcelán je známý svou jemností a krásným vzhledem, což ho činí atraktivním pro jídelní soupravy a servírování jídel. Jeho bílá barva umožňuje jídlu vyniknout a vypadat lákavě, a současně vyvolává pocit čistoty a elegance. 

 

  • Odolnost vůči vysokým teplotám

 

Porcelán dokáže odolat vysokým teplotám, což znamená, že může být bezpečně používán při servírování teplých jídel. 

Oblíbené jsou zapékací mísy z porcelánu, běžně používané do všech typů trub k pečení masa, zeleniny, brambor, těstovin, ale také moučníků. 

 

  • Hygienické vlastnosti

 

Je hladký a netvoří mikroskopické trhliny, což usnadňuje čištění a zabrání pronikání bakterií nebo pachů do materiálu. Veškeré potraviny si zachovávají svou chuť a neobsahují zdraví škodlivé látky, které může vypouštět nádobí z jiných druhů materiálů.

 

  • Různé druhy designu

 

Díky tomu, že je porcelán formovatelný do různých tvarů a stylů, nabízí širokou škálu možností designu, které mohou odpovídat různým vkusům a potřebám. Porcelánové nádobí je v nabídce v několika provedeních. 

 

Tato kombinace vlastností činí porcelán populárním materiálem pro výrobu jídelních souprav a nádobí.